Βασιλοπιτα. Η Αρχοντισσα της Πρωτοχρονιας!

Δεν υπάρχει κανένα πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο την Πρωτοχρονιά από τη λατρεμένη σε όλους Βασιλόπιτα, το απόλυτο σύμβολο αλλαγής και υπόσχεσης νέων σχεδίων, νέων ονείρων και νέων στόχων για τη χρόνια που έρχεται. Η Βασιλόπιτα αποτελεί χρόνια τώρα μια σφραγίδα αγάπης για την ελληνική οικογένεια και κόβεται πάντα εθιμοτυπικά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς παρουσία οικογένειας και φίλων καλεσμένων. 

Σεβόμενοι την παράδοση αυτή, όλοι εμείς στο Ζαχαροπλαστείο Νεφέλη φτιάχνουμε κάθε χρόνο Βασιλόπιτες με μεγάλη αγάπη και πολλή φροντίδα για την ελληνική οικογένεια διαλέγοντας πάντα τα καλύτερα υλικά και αρίστης ποιότητας κάστανα, ένα υλικό πολύ σημαντικό για την παρασκευή  της Βασιλόπιτας.

 

Γιατί αγαπάμε τη Βασιλόπιτα…

  • Παραδοσιακή Βασιλόπιτα τσουρέκι κέικ με σοκολάτα, καρύδια,  πεντανόστιμα κάστανα, βότσαλα σοκολάτας και ό,τι άλλο λαχταράει το παιδί που κρύβετε μέσα σας, θα το βρείτε στο γλυκό ζαχαρόσπιτο της Νεφέλης. Εκεί που η ποιότητα και η έμπνευση συναντιώνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο αγαπημένο στέκι της Νέας Μάκρης. Οι Βασιλόπιτες από το Ζαχαροπλαστείο Νεφέλη ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση και την έμπνευση, όσο και για τη διακόσμησή τους. Με έντονο κόκκινο γλάσο της γιορτής της αγάπης, διακοσμούμε τις Βασιλόπιτες, προσδοκώντας να φωλιάσει στην καρδιά η χαρά και η ελπίδα ότι όλα θα φτιάξουν τη νέα χρόνια που έρχεται. 

  • Και ποιος θα πετύχει το φλουρί??? Γιατί τι είναι η Βασιλόπιτα χωρίς το φλουρί της!!! Για το λόγο αυτό κατά τη ζύμωση, βάζουμε ένα κέρμα ή ένα φλουρί και όποιος το βρει, κατά το μοίρασμα της βασιλόπιτας, όπως ισχύει παραδοσιακά ανακηρύσσεται ο μεγάλος τυχερός της νέας χρονιάς. Να είστε σίγουροι ότι εμείς στο Ζαχαροπλαστείο Νεφέλη έχουμε φροντίσει οι Βασιλόπιτες μας να έχουν πάντα φλουρί, τιμώντας ευλαβικά το αγαπημένο  ελληνικό έθιμο. 

  • Κόψιμο Βασιλόπιτας με κομμένη την ανάσα!!! Η Βασιλόπιτα κόβεται και μοιράζεται με εθιμικό τελετουργικό τη νύχτα της παραμονής του νέου χρόνου ή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Ο  νοικοκύρης του σπιτιού, αφού πρώτα τη «σταυρώσει», κόβει και μοιράζει τα κομμάτια της πίτας στα μέλη της οικογένειάς και τους καλεσμένους  χωρίς βεβαίως ποτέ να ξεχνά τον Χριστό, την Παναγία και τον Άγιο Βασίλη!
  • Βασιλόπιτα από Ιανουάριο μέχρι Μάρτη!!! Μετά την Πρωτοχρονιά και για 3 περίπου μήνες τρώμε Βασιλόπιτα παντού και πάντα αφού το έθιμο της κοπής της πίτας γίνεται παντού, σε καταστήματα, εταιρίες, ομάδες και φυσικά θεωρείται μεγάλη τιμή να πετύχεις το φλουρί και στον επαγγελματικό χώρο. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς στο Ζαχαροπλαστείο Νεφέλη αυτές τις άγιες μέρες φτιάχνουμε για εσάς Βασιλόπιτες με πολύ μεράκι πρόσθετοντας τα δυο πιο σημαντικά υλικά: αγάπη & φροντίδα. 

Χρόνια πολλά και καλά από καρδιάς. 

Σας ευχόμαστε μια υπέροχη, δημιουργική χρονιά.